dilluns, 26 de setembre del 2011

Els artistes de l'S.T.O a la Fira del Teatre de Tàrrega


El passat 9 de setembre, un grup, dels participants de les activitats de Teatre i Dansa de l'S.T.O Ginesta,vam fer una sortida a Tàrrega amb motiu de la Fira del Teatre que anualment acull aquesta localitat.

Aquesta Fira internacional és un aparador creatiu obert a diferents llenguatges artístics, especialment al teatre de carrer. La fira es un espai per l'exhibició d'espectacles i la difusió entre els professionals del món de la faràndula, d'altra banda també acull un gran nombre de públic que pot gaudir i conèixer les creacions més actuals de les arts escèniques.

Vam poder veure diversos espectacles de carrer, espectacles de dansa, música, malabars, teatre... només arribar a la fira, la màgia del teatre ens va envair i guiar pels carrers de Tàrrega, per on vam deambular d'espectacle en espectacle fins l'hora de dinar. Vam aprofitar el dia al màxim, però se'ns va fer curt, esperem poder participar en properes edicions d'aquesta fira del teatre.



Monitores de Teatre i Dansa:
Arantxa i Sonia

dilluns, 19 de setembre del 2011

PROPOSTES ACTIVITATS FAMILIES


Per fi tenim un espai on podem estar més en contacte, on podem donar la nostra opinió sobre les coses que fem, i que la resta del mon s’assabenti què fem i com ens ho passem.
Aquest espai es el blog del Centre Ocupacional Ginac: fundacioginac.blogspot.com
Famílies dels usuaris del Centre Ocupacional, os parlo a vosaltres, per tal de que us feu escoltar. De vosaltres  va sortir la iniciativa de fer activitats conjuntes i sortides d’un dia, per gaudir amb els vostres familiars, els seus companys, i els familiars d’aquests,  hem fet moltes coses junts (diferents dinars, esmorzars, sortida a Port Aventura, al Aquari de Barcelona...)
Doncs aquí us deixo una sèrie d’activitats per fer aquesta temporada (totes ben adaptades), per tal de que escolliu quina serà la propera...
-     Visita guiada Adaptada per TARRAGONA. Visita amb un guia oficial de Catalunya pels monuments més importants de Tarraco. A cada parada ens explicaran petites histories on nosaltres serem els protagonistes.

-     Gimcana de les bruixes per ALTAFULLA: recorregut on descobrirem els racons més macos del poble, un guia oficial ens explica les llegendes de les bruixes i realitzarem diferents activitats per tal d’aconseguir al final “l’acreditació oficial de bruixa-bruixot”.

-     Visita guiada adaptada per MONTBLANC, amb un guia oficial de Catalunya visitarem els racons més bells de Montblanc. El fil conductor de la visita és la llegenda de St Jordi, visita molt participativa. I ja que estem a Montblanc, no ens podem marxar sense fer una visita a la fabrica de galetes “Rifacli”, segur que més d’un picarem i comprarem.

-     Visita al DELTA DE L’EBRE, el parc ens ofereix flora i fauna del Delta, així com passejos en barca, tallers, l’ecomuseu, visita guiada...

-     Museo de joguines de VERDÚ, visita dinamitzada a un mon diferent, ple de joguines per viure mil emocions. Visita + taller, farem una joguina per poder portar-nos-la a casa.

-     Els torrons d’AGRAMUNT (per al novembre), podem visitar el poble d’Agramunt, i la fàbrica de torrons, on donarem més d’un tast als torrons catalans.
Quina us interessa més? Teniu altres ? Amb temps...les podem anar fent  totes!!!
Treballadora Social S.T.O
Patricia Cases

dilluns, 12 de setembre del 2011

ACTIVITATS EN FAMíLIA



Aprofitant que tenim blog us faig cinc cèntims de les trobades que s‘han dut a terme pels pares i familiars del usuaris del grup STO. Aquestes activitats i trobades han estat molt positives i enriquidores, ja que tots plegats ens hem pogut conèixer millor, intercanviar experiències, en una expressió molt corrent “s’ha trencat el gel”, i ara som com una pinya. Totes elles s‘han fet en un ambient molt agradable, distés, i molt participatives.

El 22 de Febrer es va fer una visita  en la llar residència, de la plaça dels Quarters, que va servir per conèixer les instal·lacions del pis tutelat. El 2 de Març, una voluntària (Mª Jesús Holgado ) va fer una sessió relaxació i control del estrès, molt necessària en aquests temps tant agitats que vivim.. La sortida més llunyana de Valls, va ser el 31 de Març amb la visita a l’Aquàrium, de Barcelona. Vam passar un dia esplèndid, que ens va permetre el coneixement dels encants i misteris del món submarí. Es va dinar al restaurant del recinte, i per la tarda una bona passejada pel centre comercial Maremàgnum.

Aprofitant el bon temps que ens porta la primavera, s’ han fet tres dinars amb un ambient molt festiu i el aire lliure, per gaudir de la natura i la bona temperatura de la primavera. El 14 d ‘ Abril va ser el dinar a la casa de Yolanda Barrios, en el barri de Sta. Magdalena, de Valls; el 26 de Maig a la masia d ‘ Estefanía Miralles, a Puigpelat, i el 21 de Juny, a la masia d‘en Diego Pan, a Masmolets. En el grup disposem de unes bones cuineres i cuiners, com es posa de manifest en cada dinar, pels plats saborosos i variats que mengem en cada ocasió.
En cada trobada cadascú del participants dona suggeriments per properes activitats i sortides, i ja tenim una bona i engrescadora llista per la temporada tardor – hivern.

                                                             Jordi Miralles  
 

dimarts, 6 de setembre del 2011

Les persones amb discapacitat i les xarxes socials


Els usuaris de STO, SOI, i SPL han pogut aprendre què es això de les xarxes socials de Internet. Els dimecres i els divendres a partir del mes d’abril  han anat  al Punt Omnia de Valls , ubicat a Casa Caritat  i han disposat d’una professora per fer-ne l’aprenentatge.
Accedo  es un portal web amb funcions de xarxa social 2.0, no accessible a tothom, es un espai virtual  protegit que  permet  a les persones amb discapacitat relacionar-se amb altres utilitzant l’internet. Les persones que hi ha participat han estat molt contentes de poder fer amics d’altres centres, de parlar amb ells mitjançant videoconferència a través de Skype... esperem que el projecte continuï i puguem gaudir de les noves tecnologies.