dijous, 25 d’abril del 2013

Sala Blava : Sant Jordi Multisensorial “El Vent Serè”

El dia 12 d’abril els nois i noies de la sala Blava vam marxar d’excursió al Jardí dels Sentits, ubicat en un poble al costat de Lleida, Almacelles. Allà vam poder disfrutar d’un magnífic Jardí ple de testos amb plantes aromàtiques, on els nois i noies van poder observar, tocar i olorar, també hi havia bancals amb sorra, pedres, trossos d’escorça d’arbres, entre d’altres materials. Molts dels nois i noies van poder passar descalços per damunt tenint un munt de sensacions als peus.
Durant aquest passeig ple de sensacions vam poder gaudir d’una meravellosa música ambiental estimulant així el sentit de l’oïda. Per acabar vam realitzar un petit taller olfactiu, on els nois i noies del mateix centre, ens van regalar unes bossetes aromàtiques.









dijous, 18 d’abril del 2013

Xerrada sobre Reciclatge

El passat dimecres 20 de març, la Fundació Mediterrània va venir ha realitzar una xerrada sobre Reciclatge, on ens van explicar la importància de tirar cada residu al container adequat, així com intentar reduir les nostres escombraries. Va ser una xerrada molt interessant que va acabar  amb una activitat on utilitzant fotografies, tenim que tirar cada cosa al seu container.
En aquesta xerrada va participar primer un grup d’S.T.O, i seguidament un grup de S.O.I/Prelaboral.



dijous, 11 d’abril del 2013

Trobada de Gent Gran

El dia 13 de març, dins el marc de sinergies de gent gran que portem a terme els centres de Ventall, Onada, Anna Serna i Ginesta,  vam visitar el Centre de Dia Anna Serna del Vendrell, on vam conèixer la seva gent i les seves instal·lacions.
Per tal d’afavorir l’intercanvi entre els participants vam veure les fotos de les sortides de l’any passat i vam fer una dinàmica de grup. Posteriorment vam visitar Ventall i acabarem la jornada compartint el dinar.


 

Sala Blava: viatge imaginari a Andalusia

 Un cop finalitzat el nostre viatge pel Brasil, decidim emprendre un de nou, i aquest cop direcció Andalusia. Aquí hem pogut olorar i tocar espècies típiques d'allà, hem fet un taller de cuina on hem olorat, tocat i elaborat un plat típic de Córdoba, el "salmorejo". També hem pintat ventalls, toreros, sevillanes i mocadors. Hem escoltat música andalusa i hem pogut gaudir d'un magnífic espectacle de sevillanes realitzat per ballarins de Puigpelat.





Sortida Famílies S.T.O a Altafulla

El 21 de març va ser el dia elegit per passar-ho junts usuaris d’STO i les seves famílies. L’activitat: un dinar al Bufet d’Altafulla, on ja vam anar l’any anterior i vam quedar molt satisfets del tracte del personal i la qualitat del servei.  Com sempre, va ser un dia molt divertit on tots vam gaudir del estar junts.


dijous, 4 d’abril del 2013

Sala Blava: Viatge imaginari pel Brasil

En l’activitat de “ Descobrim i Creem “ de la Sala Blava estimulem els sentits  mitjançant un viatge imaginari.  La primera ruta ha estat pel Brasil,  els viatgers de la Sala Blava hem pogut gaudir dels Carnavals, pintant les pròpies mascares.  Hem  tocat i olorat cafè, així com especies típiques del país, hem tastat fruites tropicals com la Papaia i hem degustat els derivats del cacau com la xocolata.
Dins d’aquesta ambientació brasilera hem pogut gaudir de la música d’un grup de percussionistes.  El dia 1 de febrer del 2013 el grup Llumeta’s Band ens va oferir una actuació en la que hi vam poder participar tots tocant els instruments i ballant.



També el dia 14 de febrer del 2013 el grup de SOI- Prelaboral ens va oferir un espectacle de dansa brasilera, en la que hi vam participar tocant maraques i altres instruments , així com dansant  i seguint la coreografia que ens havien preparat.
Agraïm moltíssim la col·laboració del grup de percussionistes i del participants del SOI-Prelaboral.


ACTIVITAT DE PRODUCTE PROPI SOI/SPL


Hola, em dic Ramon i formo part del grup de Prelaboral.
A l'activitat de producte propi desenvolupem diferents activitats que ara us explicaré...

Últimament ens dediquem a fer roses, ja que estem a principis del més de març i suposem que pel 23 d'Abril de 2013, ja en tindrem un cistell ple.
Son roses totalment artesanals fetes amb paper reciclat i concretament amb safates d'ous que donen a les botigues quan en compres grans quantitats com de 20 a 30 unitats.
Retallem el relleu del cartró on va ubicat l'ou. I fem una mena de flor artificial amb pètals, les quals pintem de color verd o vermell, unes verdes i altres vermelles.
Agafem aquests pètals i muntem les roses enganxant-les amb pistola de plàstic calent. Les fulles les retallem del mateix cartró pintades de color verd. I la tija es realitza amb pals que comprem d'aquells que venen per fer pinxos i també pintats de color verd. De veritat que son molt boniques.

També fem mobles amb palets trencats. (Taules, Estanteries, etc.)
Agafem els palets trencats i els desmuntem, separant i agrupant totes les parts. Les fustes que realment no serveixen les retirem al contenidor dels retalls de fusta. Els claus, també s'aprofiten al màxim que es pot. Al moment de separar les diferents parts dels palets, es procura de que quedin com mes rectes millor. I els que queden torts o s'han trencat els portem a la deixalleria.
Un cop fet tot això, escollim les fustes que mes o menys tenen el mateix gruix i aquestes les tallem d'acord amb el croquis que hem fet a ma alçada. Després es poleixen, es claven i s'enganxen amb cola de fuster. (cola blanca)
Quan tenim el moble muntat, es far una passada amb el pinzell i gasoil per eliminar de la fusta, els possibles àcars o tèrmics. Després es bernesa, el deixem assecar i ja el tenim acabat per entregar-lo al client.