dimecres, 17 de juliol de 2013

Entrevista a l'actriu LLOLL BELTRAN

El passat diumenge 30 de Juny del 2013, el grup de Teatre de l’S.T.O Ginesta, va tenir la gran sort de compartir una estona amb la gran artista catalana Lloll Beltran, tot seguit compartim l’entrevista que vam fer-li:


       1.    Lloll, perquè aquest nom?
El meu germà petit jugava al parquet de casa, i hem cridava balbucejant a la seva manera, i semblava que al voler dir Dolors (que és el meu nom real), li sortia alguna cosa així com a Lloll, i hem va agradar, per original, es cap i cua... des de les hores el vaig adoptar com a propi.

2.    Que ens pots dir de la persona que no veiem en l’artista?
Visc a Barcelona, però un cop a la setmana mínim baixo a Igualada; estic casada però no tinc fills, al meu home i a mi ens agraden molt els nens i els amics ens diuen que seriem molt bons pares, però mira la vida ens ha portat per un altre camí. Tinc dos nebots que son el que més estimo. Sempre he tingut molt clar que el primer son els que m’estimo.

3.    Quin va ser el seu primer contacte amb el món del teatre?
De molt petita ja m’agradava, a l’escola ja feien alguna coseta... Els nens son els millors actors, perquè ho fan de veritat... El primer que recordo va ser de molt petita que vaig fer un angelet, un any al poble, als pastorets, com veia que quedava molt amagada i que no se’m veuria a la foto, vaig anar guanyant posicions i vaig col·locar-me just a sobre del nen Jesús, vaig pensar, aquí segur, segur que surto...

4.    Perquè va decidir fer-se actriu?
El teatre sempre m ‘agradat molt, nosaltres expliquem histories contínuament, som conta-contes. Té sentit si hi ha un públic.

5.    Quina es la seva formació teatral?
Sóc llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i he cursat estudis de dansa, cant i música.

6.    Un actor neix o es va fent?
Tots tenim una faceta artística, es tracta de conèixer la i fer-la créixer amb tècnica. Per sort, al meu camí he trobat mestres que m’han ensenyat molt.

7.    A treballat molt a televisió, que es ho primer que va fer?
Els primers  treballs a la televisió va ser  en programes de Salvador Alsius i Joaquim i Puyal i, molt particularment, amb xous a TV3: Tres estrelles. El Tricicle. Blanc o negre. La casa por la ventana…

8.    Com actriu cinema, teatre o televisió? I com espectadora?
On hi ha qualitat, per força acostuma a ser el directe. La màgia del teatre és difícil de trobar en altres medis, tot hi que el teatre és efímer... al cinema pots fer coses que amb teatre serien impossibles, i desprès queda, pot arribar  a ser una obra d’art.
Com espectadora també triaria el teatre... és tant màgic.

9.    Quins treballs ha realitzat al cinema?
En cinema he treballat a “Vicky Cristina Barcelona” de Woody Allen; “Ángeles, S.A.” d’Eduard Bosch; Aquesta nit o mai” i “Què t’hi jugues, Mari Pili?” de Ventura Pons; “Ho sap el ministre?” de Josep M. Forn; “Les anges de Jacob”de J. Berger; “Massa vell per morir jove” d’Isabel Coixet; “Sinatra” de Francesc Betriu; i “Gaudí “de Manuel Huerga.
 Últimament he treballat a “La Trinca (The muvie)” de Joaquim Oristrell.

10. Al teatre l’hem vist moltes vegades actuant amb el Joan Pera; d’on neix aquesta relació?
Per mi el Joan Pera, és una icona del nostre teatre. Tot va néixer quan el Paco Moran que feia molt de temps era la parella del Joan, es retirava i estaven buscant una nova parella pèl  Joan. Un amic comú d’en Joan i meu va pensar en mi, l’Enric Figuerola, i des de les hores no hem parat... hem connectat molt bé, i mira que som molt diferents. Sempre hem diu que sóc molt cartesiana, que tot ho faig des de l’ordre i ell es més aviat un caos... però ens estimem molt, fins hi tot quan el criden amb ell per algun projecte teatral, sempre pregunta: no hi ha cap paper per la nena?
Vaig començar sent la seva criada a “Òscar. Una maleta, dues maletes, tres maletes”, després m’hi vaig embolicar a “El joc dels idiotes” i ara, per fi, ja he aconseguit ser la seva dona.
Actualment estic amb el Joan(Pera) al teatre Condal amb “Don Juan Tenorio”, i estic preparant una cosa molt maca que sortirà ara al Festival Grec de Barcelona.

11. Com prepara els personatges?
Sobre tot el més important són tres coses: observar, observar, observar...

12. I per acabar vi blanc o vi negre?
Sóc abstèmia, però valoro molt el vi, i tots els bons productes de la terra, els licors en general no m’agraden gens. El que si m’agrada molt es fer tastets de vi... l’olor m’encanta, no necessito beure-me’l per gaudir-lo, en tinc prou amb l’aroma. Si estigues obligada a triar, triaria el vi negre.

La Lloll va ser molt propera i agradable amb nosaltres, ens va fer riure molt i esperem tornar-la a veure ben aviat!! Molta sort en els nous projectes!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva donar-nos la teva opinió